top of page
Zoeken
  • crowdfundingagency

Non profits moeten jonge gevers slimmer benaderenNon profits ( ANBI en sociale ondernemingen) hebben absoluut een prachtig verhaal te vertellen aan jongeren. Maar om jongs gevers te werven en te binden zijn andere technieken nodig dan de fondsenwervende- communicatie- donatie driehoek die non profits nu hanteren voor oudere en gevestigde gevers.


De loyaliteit van oudere gevers is makkelijker te verdienen dan die van jonge gevers. Jonge gevers switchen vaker tussen non profits zo blijkt uit studies ( Third sector). Het werven jongeren via straatwerving is te duur en wordt ook verkeerd gedaan. Als je op straat werft, doe dat dan met eigen jongeren, en biedt ze ook andere 'geef' opties aan dan een eenmalige of structurele gift.


Jongeren mogen wellicht een lagere 'transactiewaarde' - zo werd onlangs in een artikel gesuggereerd- dan een oudere gevers maar de relatiewaarde kan wel groter zijn., daar werd in het artikel geen aandacht aan geschonken


Veel non profits moeten de transitie van transactiegericht naar relatiegericht fondsenwerven nog maken, hierover hebben wel al vaker over geschreven, het eerste artikel hierover dateert al van 2009 ( vakblad fondsenwerving).


Hier zijn enkele leuke tips om jongere gevers te werven en te binden:


  • Zorg dat je actief en zichtbaar bent in hun belevingswereld. De belevingswereld van jongeren is online en sociale media platforms als instagram, tik tok en youtube.

  • Video werkt beter dan tekst om jongeren te betrekken en jongeren delen graag en snel.

  • Betreft jongeren bij de inhoud, vormgeving en marketing van online content. Vorm een jongere videoteam en geef hen de essentiele informatie om daar een reportage/ reeks van te maken.

  • Maak fondsenwervende acties leuk! Leuke online acties worden sneller gedeeld, en op gereageerd dan te serieuze content, zorg dat ze ervaren dat ze een verschil maken!

  • Denk meer in games! Een spel dat als team gespeeld wordt, en bestaat uit opdrachten, challenges en waarmee punten te verdienen zijn. Werk samen met bestaande gamedevelopers want ook zij willen zich onderscheiden van hun concurrenten. De punten kunnen weer vertaald worden naar een monetaire waarde door samenwerking met bedrijven. De ontwikkeling van deze game is een interessante opdracht voor een afstudeerder AV / Communicatie.

  • Laat de jongeren ervaren dat hun online aankopen ook van waarde zijn voor hun non profit door platforms als Doelshop, YouBeDo aan te bevelen. Een percentage van de aankoop gaat dan naar hun gekozen nonprofit. Op jaarbasis kan dit aardig oplopen, en levert meer op dan een online donatie.


Er zijn uiteraard nog meer manieren om jonge gevers te werven en te binden.

In het aanstaande online fundraising onderzoek dat begin volgend jaar van start gaat is het betrekken en aantrekkelijk zijn voor jonge gevers een van de viertien criteria.


Binnenkort maken we bekend welke 125 nonprofits een jaar lang worden onderzocht. De resultaten zullen tussentijds gedeeld worden, en gepresenteerd tijdens het online fundraising congres op vrijag 19 april.


Voor meer informatie bezoek www.onlinefundraising.nl

13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page