top of page
Zoeken
  • crowdfundingagency

Fonds van de week: Het Anton Jurgens FondsVan afstand tot de arbeidsmarkt naar ruimte om je talent te ontplooien. Van niet-productieve landbouwgrond die weinig inkomsten genereert naar een betere inkomenspositie. Dat is waar het Anton Jurgens Fonds zich, respectievelijk in Nederland en West-Afrika, voor inzet.


Het Anton Jurgens Fonds werkt samen met organisaties en sociale ondernemingen die beschikken over een sterke ondernemersgeest. Organisaties die er met hun aanpakkers mentaliteit in slagen structureel de positie van mensen in kwetsbare situaties te verbeteren. En zo een blijvende impact maken.


Waarom blijvende impact?

Een goede oogst is een belangrijke eerste stap. Maar wat als je de producten niet kunt opslaan, of geen toegang tot de markt hebt en ze niet kunt verkopen? Dan loop je structureel potentiële inkomsten mis. Of neem iemand die aan de zijlijn staat. Lukt het na het vinden van werk om die baan te behouden en erin te groeien?


Duurzame veranderingen zijn uitdagende en tijdsintensieve processen. Maar alleen zo bereik je blijvende impact. Alleen zo bereik je dat mensen de kwetsbare situatie waar ze zich in bevinden kunnen ontstijgen.


Waarom een ondernemersgeest? 

Als je blijvende impact wilt maken, zijn initiatieven die zich kenmerken door een sterke ondernemersgeest een logische keuze. Want die ondernemersgeest vertaalt zich naar veerkracht en aanpassingsvermogen, naar het vermogen om op termijn zelf inkomsten te genereren.


Dat betekent dat de initiatieven die het Anton Jurgens Fonds ondersteunt op termijn minder afhankelijk worden van ons en andere partners. Zij kunnen na verloop van tijd op eigen benen staan en zonder hun hulp verder. En zij kunnen weer nieuwe initiatieven ondersteunen.

Werkwijze

Hun werkwijze is erop gericht om jouw initiatief te laten slagen en de impact ervan te versterken. Ze delen hun kennis, netwerk en hun ervaring met je. Ze denken gevraagd en ongevraagd mee. En uiteraard ondersteunen ze jouw initiatief financieel. Zo bereiken jullie samen een zo groot mogelijke sociale impact.


Betrokken sparringpartner

Zie hun als een betrokken, professionele sparringpartner. Samen onderzoeken jullie of en hoe het effectiever kan, en hoe jouw initiatief op termijn zelfstandig verder kan. Hun rol is opbouwend kritisch, met veel aandacht voor de beoogde impact, jullie organisatie en de financiële duurzaamheid.


Financiële en niet-financiële ondersteuning

Net als jij willen zij zoveel mogelijk sociale impact maken. Daarom bestaat hun bijdrage niet alleen uit een lening, een donatie of een combinatie daarvan, maar ook uit niet-financiële ondersteuning. Ervaren experts denken met je mee, werken complexe vraagstukken uit, delen best practices, begeleiden bij het verstevigen van de organisatiestructuur en vergroten je netwerk. Door op deze manier aan jouw initiatief bij te dragen, kan het op termijn zonder hun ondersteuning en helpen ze veel meer mensen in kwetsbare situaties.


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page