top of page
Zoeken
  • crowdfundingagency

Fonds van de Week: FNO zorg voor kansen

Bij FNO zetten zij zich in alle programma’s in voor én met mensen in kwetsbare situaties. Impactondernemingen kunnen voor hen van grote betekenis zijn. Impactondernemingen zijn bedrijven met een maatschappelijke missie. Ze bestaan niet om winst te maken, maar om (mét die winst) impact te maken.


Veel impactondernemingen creëren kansen voor mensen in een kwetsbare situatie, zoals: werkplekken met begeleiding, hulp bij schulden, laagdrempelige sport of sociaal contact. Het kan van alles zijn, maar het doel van een impactonderneming is altijd om de wereld te verbeteren.
Impact door Groei werkt samen met impactondernemingen, financiële instellingen, overheidsorganisaties én de mensen om wie het gaat. Het programma richt zich op duurzame verbeteringen voor én met:

  • jongeren met een chronische aandoening

  • jongvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid

  • gezinnen in een kwetsbare situatie

  • mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid


Naast impact door groei draagt FNO zorgen voor kansen ook andere manieren van ondersteuning.


GEESTKRACHT

Steeds meer jongvolwassenen hebben psychische klachten. Helaas blijven ze er vaak te lang mee zitten, waardoor ze kunnen vastlopen in het dagelijks leven.

‘Elke jongvolwassene kan zichzelf zijn en ook met een psychische kwetsbaarheid krachtig meedoen in de maatschappij.’

Dát is de droom van GeestKracht.

Om jongvolwassenen met (een groter risico op) een psychische kwetsbaarheid te kunnen ondersteunen, moeten we met een brede aanpak naar het geheel kijken. En wat zij nodig hebben, weten ze zelf het best. Daarom zijn ze vanaf het begin onderdeel van GeestKracht.


SAMEN KANSRIJK EN GEZOND

Schulden en andere geldproblemen, je zorgen maken over je toekomst en die van je kinderen, een baan of uitkering waarin je niet gelukkig bent, eenzaamheid, een te klein huis… Deze dingen leiden tot een minder goede gezondheid. Nu of later.

Daar willen wij wat aan doen. Samen Kansrijk en Gezond zet zich ervoor in dat het voor je ervaren gezondheid niet uitmaakt uit welk gezin je komt. We doen dit praktisch en samen met de gezinnen om wie het gaat. In buurthuizen en gemeentehuizen. Lokaal en landelijk.


Voor meer informatie bezoek www.fnozorgvoorkansen.nl

コメント


bottom of page