top of page
Zoeken
  • David Berg

De tijd is gekomen voor de nieuwe grote fondsenwervende doorbraak!


Iedereen kent inmiddels de Nationale Postcode Loterij en geweldig idee van twee voormalige Novib medewerkers. Dankzij de NPL en haar Stichting DOEN kunnen vele nonprofits jaarlijks veel geld op hun rekening bijschrijven waarmee ze heel goed werk kunnen doen.


NPL is natuurlijk een slim concept, en met alle TV acties blijft het ook populair. De opbrengsten van de NPL doen bij veel non profits wel verhullen dat hun eigen fondsenwerving - donaties, giften, collectes, acties derden- best onder druk staat.

Zeker nu het niet langer mogelijk is om OLA' s te versturen, maar alleen een eenmalige gift mailing. Dat zal leiden tot een groot verlies van donaties omdat oudere gevers, en dat is de meerderheid van de huidige donateurs niet vertrouwd zijn met de Eenmalige gift.


Het lukt veel non profits niet om structureel jongere gevers aan zich te binden. Jonge gevers geven impulsief en actiematig en ook vaak aan iemand die ze kennen om te geven.


Jaren geleden realiseerde MIVA zich dat ook en ontwikkelde toen samen met het reclamebureau BSUR het jongerenmerk 'One Men". Een hippere manier om te communiceren en de impact van MIVA acties te vertalen naar de jongere doelgroep. Campagnes waren relatief jonge BN'ers en meewerkte. Sinds 2017 heet OneMen weer MIVA. Het getuigde van creativiteit en inzicht van MIVA om in 2001 One Men op te zetten, en de medewerking van BSUR.


WAT IS NU EEN LOGISCHE GROTE STAP VOOR FONDSENWERVERS?


De Nationale Postcode Loterij was de laatste grote meevaller voor vele grotere non profits. Kleinere non profits komen er niet voor in aanmerking, elke non profit dient jaarlijks minimaal € 750.000 eigen fondsen te werven


Wij denken al een hele lange tijd over een nieuwe manier om veel fondsen te werven voor non profits groot en klein namelijk met een cryptomunt.


Deze cryptomunt, genaamd "KARMA coin" is direct gekoppeld aan de impactvolle activiteiten van de deelnemende nonprofits. De activiteiten van de deelnemers worden vertaald in een concrete waarde voor mens, dier en natuur. Via het platform van Karmacoin.


Op die manier is er nu een crypto munt met een echte onderliggende waarde, letterlijk en figuurlijk. Alle andere cryptomunten baseren hun waarde aan de waan van de dag, emotie maar de waarde is wat de kopers bepalen dat het is.


Alle deelnemers aan de Karma Coin leveren aan het eind van het jaar hun verantwoording in, en gemeten impact op kwaliteit van leven van mens, dier en natuur. De waarde van de Karma Coin is dus concreet gebaseerd op een betere wereld voor velen.


We besteden hier veel tijd aan want wij geloven hier enorm in, want de impact van de Karma Coin kan wereldwijd gigantisch zijn.


Voor meer informatie over een ICO ( Initital Coin Offering)

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page