top of page
Zoeken
  • crowdfundingagency

Fonds van de Week: Ben jij betrokken bij een initiatief dat een positieve, groene impact heeft op de samenleving en op mensen en organisaties? Dan maak je kans op € 125.000

Bijgewerkt op: 24 mei

Er zijn vele fondsen in Nederland voor bestaande maar vaak voor nieuwe initiatieven en voor elk thema van de samenleving. Steeds meer bedrijven stellen ook jaarlijks geld beschikbaar, en dat worden er elk jaar meer en meer.


Zo ook VOOR.NL een werving en selectieformule voor managers, staf, directie, bestuurders en toezichthouders, voor interim opdrachten en voor vaste vacatures.


Zij zetten 10% van hun omzet apart voor non-profits.


Wij vinden het altijd belangrijk dat non-profits zich niet alleen concenteren op de klassieke fondsen, maar ook veel aandacht schenken aan hun eigen fondsenwerving en het betrekken en enthousiasmeren van hun relaties.


Elk initiatief dat een positieve, groene impact heeft op de samenleving kan een project indienen voor eind mei.

Maar dat is pas de eerste stap, vervolgens dient elk initiatief stemmen te werven in de week van 3 t/m 17 juni en het aantal stemmen bepaald voornamelijk hoeveel geld het initiatief kan ontvangen.


Deelname aan de Voor.nl/voorbeeld biedt elk initiatief de kans om een eigen fondsenwervende campagne te organiseren in combinatie met het werven van de stemmen.

Deze campagne maakt elke inspanning om stemmen te werven direct rendabel.

De eigen fondsenwervende campagne maakt slim gebruik van de aandacht en relevantie van hun kans op € 125,000.


Indien jullie assistentie wensen in het bedenken, concretiseren en lanceren van de campagne dan kunnen we u daar zeker bij assisteren.Thema VOORbeeld-verkiezing  2024: VOOR een groene samenleving

We zijn op zoek naar inspirerende groene projecten. Een groene samenleving is van levensbelang voor mens en dier. Uit onderzoek blijkt dat mensen in een groene leefomgeving gelukkiger en gezonder zijn. Met het thema groene samenleving willen we bijdragen aan een groene, regeneratieve en klimaatneutrale economie die een positieve impact heeft op mens, dier en omgeving. Kortom, we zijn op zoek naar projecten die een positieve, groene impact hebben op de samenleving en op mensen en organisaties.  Projecten die met een eenmalige donatie van VOOR blijvend impact kunnen maken en daarbij in staat zijn om zoveel mogelijk mensen te betrekken. Initiatieven die inspireren, VOORbeelden van maatschappelijke vernieuwing, van lef, van positief denken en van gewoon doen. 


Wat voor soort projecten maken kans om een geldprijs te winnen?We zijn op zoek naar initiatieven die inspireren. Het project moet  passen binnen het thema: VOOR een groene samenleving. Denk bijvoorbeeld aan projecten waar afval wordt verminderd of verwerkt tot nieuwe producten of een moestuin in de wijk waar alle buren gezamenlijk groenten telen of een ondernemer met een prototype van een slim groen apparaat of een nieuw vegan eethuis of een bewustwordingscampagne voor groen leven etc etc etc . VOORbeelden van maatschappelijke en groene vernieuwing, van lef, van positief denken en van gewoon doen.

Wie mag een project inzenden?


Elke organisatie (of initiatiefnemer) in Nederland die een projectidee heeft dat past binnen 'een groene samenleving'  mag meedoen. Je kunt je project indienen op de website van VOOR tot en met 31 mei. 

Je kunt per project maximaal €125.000,- winnen. In totaal is €403.138,- beschikbaar. Meedoen is bij VOOR bewust laagdrempelig en regelarm zodat ook kleinere projecten zonder staf en overhead mee kunnen doen. 

                      

Wie organiseert de VOORbeeld-verkiezing en waarom?

VOOR is een werving en selectieformule voor managers, staf, directie, bestuurders en toezichthouders, voor interim opdrachten en voor vaste vacatures. Met onze aanpak van werving en selectie ondersteunen we organisaties en kandidaten die van betekenis willen zijn voor de samenleving. Door 10% van onze omzet te doneren, geeft VOOR vorm aan haar kernwaarde 'delen'. Bovendien willen wij met de VOORbeeld-verkiezing een inspirerend platform bieden aan mooie maatschappelijke initiatieven. 


De stichting VOOR doneert het bedrag aan de winnaars (minus maximaal 20% voor de organisatiekosten van de VOORbeeld-verkiezing). Na een openbare stemronde  bepaalt de onafhankelijke jury welke 5 projecten genomineerd zijn uit de 15 projecten met de meeste stemmen. 


Tijdens de Feestelijke Finale bepaalt de jury welk project welk bedrag ontvangt.

De belangrijkste mijlpalen van de VOORbeeld-verkiezing 2024

  1. INZENDEN PROJECTEN  |  18 maart t/m 31 mei 2024.

  2. OPENBARE STEMRONDE  | 3 t/m 17 juni 2024  |  Inzenders proberen zoveel mogelijk stemmen te werven voor hun project. 

  3. NOMINEREN  |  juli 2024  |  Na de openbare stemronde kiest de jury in juli 5 genomineerde projecten uit de 15 projecten met de meeste stemmen.

  4. FEESTELIJKE FINALE  |  17 oktober 2024  |  De genomineerde projecten presenteren hun project en beantwoorden de vragen die ze van de jury hebben meegekregen.


Meld jouw initiatief aan bij www.voor.nl/voorbeeld.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page