top of page
8FC5C23B-D572-4042-96D9-16096B904ACD_820886AC-B241-47C2-9666-EE19BE995AA8.jpg

Fietsen voor Welle 

ten bate van Stichting INclusion Worldwide

Eindelijk is het zover, we gaan fietsen in Afrika. Een lang gekoesterde wens. 

 

Voor mijn werk ben ik al een aantal keer in Afrika geweest zoals Angola, Mauritanië en Senegal en al veel gedroomd over een reis door Afrika.  Begin 2019 had ik het plan met de fiets te starten in Marokko en via West Sahara naar Mauritanië en Senegal te fietsen. Deze reis is vanwege gezondheidsproblemen helaas niet doorgegaan. 

 

Inmiddels vijf jaar verder opperde één van mijn fietsvrienden, Mark wat ik er van zou vinden om met z’n tweeën te gaan fietsen in Oeganda. Wanneer en hoe was toen niet duidelijk maar inmiddels zijn we gestart met de voorbereidingen, de vluchten zijn geboekt en een voorlopige schets van de route is gemaakt.   We hebben er heel veel zin in.

Met Fietsen voor Welle willen we € 10,000 ophalen voor Stichting INclusion. 
Daarmee kunnen zij weer 1 1/2 maand een basisinkomen verstrekken aan de arme inwoners van het dorp Welle in Oeganda. 

Bezoek www.fietsenvoorwelle.nl 

Campagne-supporter post.png

FIXbrigade Amsterdam gaat door!

ten bate van FIXbrigade Amsterdam (ANBI)

Elke Amsterdammer heeft helaas het nieuws vernomen dat FIXbrigade Amsterdam de aanbesteding van gemeente Amsterdam niet heeft gewonnen. 

Dat is erg voor de nog vele minder draagkrachtige  huishoudens die in deze tijd in de kou zitten. Want de  FIXbrigade fixt gratis hun woning. 

Ondertussen biedt FIXbrigade mannen en vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt een training en een baan. 

FIXbrigade Amsterdam heeft nu 20 betaalde medewerkers, maar omdat de aanbesteding is verloren is de toekomst erg onzeker geworden. 

Dankzij de opbrengsten van een Tikkie campagne kan de FIXbrigade Amsterdam weer even door, maar niet voor lang. 

 

Daarom wordt een grote lokale en nationale campagne gelanceerd op 6 februari om minimaal € 300,000 op te halen en hopelijk meer. 

Naast crowdfunding worden meer fondsenwervende technieken ingezet zoals acties derden, loterij, subsidie, bedrijven partnerships en cause related marketing. 

Bezoek de campagnesite

Update: 

Ondanks veel waardering en sympathie van Amsterdammers waren de donaties van het publiek laag. Maar de publiekscampagne was bedoeld voor aandacht voor de urgente situatie. Wel heeft het geleidt tot contact met fondsen, bedrijven en meer. Enkele woningbouwcorporaties hebben aangeboden de materiaalkosten te betalen. 

Ook zijn o.a. er fondsen benaderd en aanvragen in gang gezet voor ca. € 600,000. 

Wel is gebleken dat veel mensen echt vinden dat de gemeente de FIIXbrigade dient te financieren. 

bottom of page